auto tuning

Een beginnersgids voor autotuning

Wat is autotuning? Auto-afstemming is in wezen wanneer u de interne parameters en functies van een auto aanpast om deze op uw optimale prestaties te optimaliseren. Over het algemeen omvat de meeste afstemming een soort van aanpassing aan het motor of het transmissiesysteem. Meestal wordt het gebruikt om de kracht, reactie, prestaties of brandstofefficiëntie van een auto te verbeteren, hoewel er veel manieren zijn die u een auto kunt afstemmen om te veranderen hoe het uitvoert.

De meerderheid van de mensen die krachtige auto’s kopen, doen dit om de best mogelijke prestaties te bereiken zonder veel geld uit te geven. Tuning is een goede manier om dit doel te bereiken. Tuning, in tegenstelling tot lichaamsgebouw of lichaamswijzigingen, vereist geen enorme hoeveelheid tijd of vaardigheid om te voltooien. U kunt eenvoudige wijzigingen uitvoeren, zoals het installeren van nieuwe uitlaatpijpen of geüpgraded motoren en transmissiedelen, allemaal in een kwestie van uren met behulp van een automatische tune-up-kit. Meer uitgebreide wijzigingen, waaronder het installeren van high-flow-prestatie-uitlaatpijpen, kunnen een dag of twee duren om te voltooien en zullen drastisch de hoeveelheid snelheid en koppel verhogen die uw auto zal hebben.

Bij het uitvoeren van fundamenteel onderhoud en uw auto afstemmen, zul je in de loop van de tijd merkbare winsten opmerken. Sommige gemeenschappelijke veranderingen omvatten een toename van paardenkracht en macht, een toename van de handicap, een toename van de benzineverbruik, een toename van de hoogste uitvoering en een toename van de betrouwbaarheid. Veel tuners gebruiken hun mechanische talenten en ervaring om deze winsten verder aan te passen en te verbeteren.

Gemeenschappelijke wijzigingen omvatten luchtfilters, turbochargers, instelbare brandstoflijnen, luchtinlaatfilters, carburateurs, prestatieverspanen, uitlaatsystemen en vele andere wijzigingen.

Er zijn ook geavanceerde wijzigingen, die veel dingen kunnen bevatten. Enkele voorbeelden hiervan omvatten de tuning van de prestaties, die zich concentreert op het optimaliseren van uw voertuigen met brandstofefficiëntie en -kracht, terwijl tegelijkertijd de algehele snelheid en prestaties van de prestaties verbetert. Andere voorbeelden van dit soort wijzigingen focussen op het boosting van een individuele auto’s zonder het overdreven luid te maken. Turbocharged-auto’s hebben de neiging om luidere uitlaatnotities te produceren dan andere. Andere voorbeelden zijn modificaties aan de motoren en transmissies.

Het afstemmen van uw auto kan ook het veranderen van het suspensiesysteem, dat meestal inhoudt om uw auto te verlagen of gewichtsverliescomponenten aan de suspensie toe te voegen, om een snellere en veiligere schijf te bereiken. In het verleden werden veel auto’s verlaagd met behulp van aluminiumoxide, maar vandaag is de meest populaire methode om low-profile banden te gebruiken. Low-profile banden voeren het beste uit wanneer ze zijn uitgerust met aftermarket sub-vloermatten, die niet alleen de tractie verbeteren en het minimaliseren van ruis, maar ook het uiterlijk van uw auto verbeteren. Andere wijzigingen omvatten vaak het verlagen van de auto via het frame of door grote remklauwen te installeren.

Auto-enthousiastelingen zullen ook hun voertuigen vaak afstemmen om ze beter te laten presteren op openbare snelwegen, zoals het vergroten van hun bochtende kracht en algehele snelheid. Veel wijzigingen aan een voertuig omvatten het wijzigen van de chassisdynamometer, die het koppel en de pk van de banden meet en aanpassingen aan de wielen en banden maakt voor optimale prestaties. Een ander voorbeeld hiervan is het installeren van krachtigere en lichtere wielen, die bij hoge snelheden meer wendbaarheid mogelijk maken.

Bekijk meer ideeën over auto-tuning, auto’s hier bij Chipperformance

Related Posts