Hoe biefstuk te koken

Hoe biefstuk te koken

Steaks zijn een veelgebruikt voedsel en worden over de hele wereld voor veel verschillende keukens gebruikt. Biefstuk is eigenlijk een mager vlees, meestal in dunne plakjes gesneden over de spieren, hoogstwaarschijnlijk met abone. Hoewel het meestal gegrild is, kan het ook in de pan worden gebakken. Het wordt meestal geserveerd boven de hete gloeiende kolen van een houtskoolvuur, in een poging om de rijke smaak van droog, grasgevoerd rundvlees, gekookt boven een open vuur, na te bootsen. Het woord "biefstuk" dankt zijn naam waarschijnlijk aan een Franse term die verwijst naar "garnalen", aangezien deze gewoonlijk de belangrijkste eiwitbron zijn in veel grillrecepten.

Biefstuk

Er zijn 4 basissoorten biefstuk verkrijgbaar, elk met een andere snij- en bereidingswijze. De lagere prijsverlagingen zijn meestal de meest ossenhaas, de kortste van de lendenen. De biefstuk moet op dit punt volledig mals zijn, met weinig of geen zichtbaar vlees. De ribeye, of filet mignon, is het mesgedeelte van de biefstuk dat de lendenen met de achterkant van de plaat verbindt. De biefstuk moet op dit punt een goede hoeveelheid roze bevatten, als gevolg van de bloedcapillairen net onder het bindweefsel van de ribeye.

De topstukken van de entrecote zijn degene die je aan het einde van de biefstuk vindt, precies waar de benen aansluiten op de botten. Dit zijn de grootste stukjes rundvlees en ze bevatten meer vet dan welke andere snit dan ook. De biefstuk aan het einde van het entrecote-segment bevat het meeste eiwit. Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat de entrecote op de onderste helft van het bord wordt gesneden, terwijl anderen de entrecote graag helemaal bovenaan het bord zien, omdat dit het sappigste deel van de biefstuk is.

Link naar de website: CoolToMeatYou.nl

Related Posts