bullet journal

Wat zijn mijn keuzes voor een beter kogelboek?

Een kogeljournaal is perfect voor een schrijver of blogger die een verslag wil houden van geweldige schrijfideeën, maar wil niet veel ruimte in beslag nemen.

Je kunt ook een klein tijdschrift op je nachtstandaard of -balie houden als een snelle referentie voor alle ideeën die je nu wilt noteren. Een goed bullet journal heeft een rastersysteem waarmee u eenvoudig uw pagina-ontwerpen kunt aanpassen. Weer anderen houden van gebonden pagina’s of blanco pagina’s.

Bij het bepalen van het beste kogeljournaal voor u, is het belangrijk om na te denken over het soort papier, binding en pen / markeringen (omdat dit een belangrijke rol speelt in het soort pennen / cijfers dat u wilt gebruiken.) Ik ben geen grote fan van ingebonden notitieboekjes, aangezien ik vaak mijn plaats kwijtraak. Als ik aan een notebook werkt, draaide ik het open om te zien om te zien wat erin is. De beste aanpak zou zijn om uw ideeën op losbladig papier te zetten dat gemakkelijk kan worden gevonden.

Voor mij, maar notebooks zijn ideaal.

Om de beste bullet journaling-pennen te vinden, ga ik meestal naar winkels met kantoorartikelen en koop ik wat nietjes, een gewone aquarelbladbeschermer en een goedkope inktpen. Ik ben geneigd te denken dat nietjes er een beetje te gewoon uitzien, ook al gebruik ik ze voor bijna alles. Aquarelkunst kan er geweldig uitzien met een gekleurde paginabeschermer in warme aardetinten. Je zult ook merken dat de inkt in deze pennen vrij goedkoop is, dus het is gemakkelijk om een stel van hen in te slaan en de kleuren te veranderen wanneer je een van een bent.

Het volgende dat ik ophaal, zijn gelabeld pennen. Ze maken het gemakkelijk om in verschillende kleuren en formaten op gelabeld papier te schrijven. Ik heb altijd van gelabelde pennen gehouden, en ze zijn erg handig als je een paar verschillende gekleurde pennen hebt, of een notitieboekje waarin je in verschillende kleuren en maten kunt schrijven. Wanneer ik aan een project werk en ideeën moeten doen, kan ik deze gelabelde pennen gebruiken om aantekeningen te schrijven. Ik bewaar eigenlijk verschillende gekleurde pennen in verschillende sleuven in mijn bureau, en soms pak ik er een uit en schrijf ik een kort overzicht van het idee waarover ik wil schrijven.

Als ik met papier moet werken, dat is een beetje duurder, ga ik meestal voor een zwaarder gewicht, een hogere kwaliteitsdagboek als een Dennia Dot Notebook-dagboek. Ik heb gemerkt dat deze dikkere papiersoorten veel steviger aanvoelen en dat je er met veel meer precisie mee kunt schrijven. Sommige mensen houden van het gevoel van een zwaarder dagboek, maar ik denk dat het extra gewicht het een probleem geeft.

Het heeft de neiging om open te vallen als je begint met typen.

Voor mij hou ik van de precisie van een Middelgrote Medium D Size Journal.Ik hou ook meestal van een bullet journal met een elastische band. Je kunt de elastische band aan de boven- en onderkant van het notitieboekje doen, en het blijft gesloten en zit niet in de weg. Dit soort tijdschriften is erg handig omdat je ze gemakkelijk in je achterzak of in je tas kunt dragen. Het maakt niet uit welk type bullet journal ik kies, ik heb altijd een pen, een markeerstift, wat markeerstiften of potloden bij me, en ik heb altijd een notitieboekje bij de hand met mijn aantekeningen.

Op deze website meer informatie hier https://www.mylovelynotebook.nl/tag/bullet-journal/